torstai 5. syyskuuta 2019

Pentik - Asiakastyö

Saimme tiimillemme ensimmäisen asiakastyön, jonka tehtävänä oli suunnitella näyteikkuna Salossa sijaitsevalle yritykselle.

Alkuvalmistelut


Lähdimme kartoittamaan sopivia yrityksiä pöydän ääressä, mutta nopeasti oivalsimme että olisi kuitenkin parasta jalkautua kaupungille ja käydä fiilistelemässä näyteikkunoita sekä kuullostella samalla alueen tarjontaa.
Lopulta valitsimme Salon Pentikin asiakkaaksemme, saimmekin heiltä iloisen vastaan oton ja meidät toivotettiin tervetulleiksi rakentamaan heille syysikkunaa.

Tunnelman hakemista omaan suunnitelmaan.

Projekti etenee


Alkuvalmisteluiden jälkeen pääsimme itse asiaan. Jotta saadaan lopullinen näyteikkuna rakennettua, väliin mahtuu useampi työvaihe jotka pitävät sisällään mm. mittaukset, tekninen piirtäminen, luonnokset, suunnittelu ja suunnitelmien yhtenäistäminen.

Kävimme mittausten yhteydessä Pentikillä kuuntelemassa heidän markkinointisuunnitelmansa ja toiveensa näyteikkunaan.

Moodboard toimii hyvin asiakkaan ja visualistin kommunikointi välineenä.

Luonnokset


Kun toiveet asiakkaalta oli kuultu aloimme piirtämään näyteikkunaa paperille. Näyteikkuna piirretään pienoiskoossa paperille yhdenpakopisteen perspektiivi menetelmää hyödyntäen. Tämän jälkeen tulostimme suunnitelmissamme käytettävät kalusteet pienoiskoossa ja sommittelimme ne luonnokseen. Asiakas sai valita kolmesta suunnitelmasta heille sopivimman suunnitelman.
Apuna tunnelman tuomisessa esiin käytimme Moodboardeja.

Valmiiden suunnitelmien esittely asiakkaalle.

Näyteikkunan rakentaminen


Tiistai aamuna lähdimme Pentikille rakentamaan suunnittelemaamme syysikkunaa.
Aluksi vanha ikkuna purettiin jonka jälkeen siistimme lattiat ja muut pinnat uutta ikkunaa varten.
Lähdimme toteuttamaan uutta esillepanoa suunnitelmamme mukaan, mutta kuten niin yleensä kaikki ratkaisut joita olimme ennakkoon miettineet eivät toimineetkaan niinkuin olimme suunnitelleet.
Jouduimme pohtimaan uusia ratkaisuja muutamien yksityiskohtien kohdalla. Saimme henkilökunnalta ideointi apua ja lopultakin oikeat palaset löysivät paikkansa toteutuksessa.

Oranssit krysanteemit istuivat täydellisesti somistukseen.

Yhteenveto ja omat tunnelmat projektista


Tämä projekti oli erittäin mielenkiintoinen ja monella tapaa opettavainen. Hyvä suunnittelu ja pohjatyö on tärkeää, mutta opin myös että se mikä näyttää hyvältä paperilla ei välttämättä toimi luonnossa. Somistuksessa esineet ja tuotteet elää, suunnitelmaa voi joutua vaihtamaan lennosta joten ongelmanratkaisukykyä on hyvä harjoitella.

Näyteikkunan teemana toimi Lasse Kovasen suunnittelema Haapa-kuosi.

Asiakkaan kommentit loppu tuloksesta "kodikas, vastaa hyvin suunnitelmaa, teemanmukainen, näyttävä, kaupallinen".

Olimme tiimini kanssa erittäin tyytyväisiä lopputulokseen ja vihreää valoa näytti myös Pentik.

Kiitos vielä kerran loistavasta yhteistyöstä Pentik Salo.

Valmis näyteikkuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti