keskiviikko 11. syyskuuta 2019

Fiskars

Teimme maanantaina ensimmäisen opintomatkamme Fiskars ruukkiin.
Ruukki tunnetaan suomalaisen taiteen ja muotoilun keskuksena. Paikka on visuaalisesti uskomattoman kaunis ja joka puolelta aistii sen vanhat juuret jotka ulottuvat aina 1600-luvulle asti.


Paikka jossa taiteilijat kohtaavat toisensa


Lähdimme kiertämään aluetta matkailualan opiskelijan johdolla. Vierailimme paikallis yrittäjien työpajoilla, galleriassa, showroomissa ja upeissa putiikeissa joista tunnetuin on varmasti näyttävä Fiskars shop.

Ensimmäisenä saavuimme upean Sirius gallerian eteen jossa meitä odotteli muotoilija Camilla Moberg. Camillan galleria toimii myös hänen työhuoneenaan,  jossa hän inspiroituu ja suunnittelee teoksiaan.

Camilla tekee tiivistä yhteistyötä lasinpuhaltajien kanssa.
Kokoelmaan kuuluu myös upeita valaisimia.
GAIA maljakot.

Houkuttelevat esillepanot


Fiskarsissa putiikkien esillepanoon oli selvästi panostettu. Wedgwoodilla astiat ja teepaketit sointuivat värimaailmoiltaan upeasti yhteen.

Fiskarsin ytimessä sijaitsee Suomen ensimmäinen Wedgwood Shop.
Iittalan osastolla oli kotoisa tunnelma.

Fiskars shopissa pääsimme kuulemaan päävisualistin mietteitä alastamme, sen kehityksestä ja tavasta työskennellä visualistina. 

Iittalan Taika-sarja on ihastuttanut Suomalaisia jo yli kymmenen vuoden ajan.

Lopuksi vierailimme vielä Desicon kynttilätehtaalla jossa meille esiteltiin kynttilän valmistamista, pääsimme myös vierailemaan Desicon tehtaanmyymälässä joka on pullollaan värikkäitä kynttilöitä ja kotimaista käsityötä kerrakseen.

Päivä oli mielenkiintoinen ja visuaalisesti erittäin antoisa. Fiskarsissa vallitsee aivan erityinen tunnelma ja rauha. Ei jäänyt epäselväksi miksi tämä paikka on taideteollisuuden keskus ja suosittu matkailukohde.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti